Met andere ogen - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Dominique Mater - WaarBenJij.nu Met andere ogen - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Dominique Mater - WaarBenJij.nu

Met andere ogen

Door: Do__

Blijf op de hoogte en volg Dominique

05 September 2006 | Verenigde Staten, Chicago

(This weekend, it was: Labor-day weekend.)

Ik dacht dat het niet kon gebeuren, omdat mijn eerste indruk was: O, een stad... leuk..! Maar nu ben ik Chicago met andere ogen gaan bekijken. Ik ben dit hele weekend in Chicago geweest, en mijn voeten zijn doodmoe. Dit weekend ben ik echt gaan realiseren dat dit mijn 'hometown' is voor de komende tijd. De voorgaande weken voelde ik me nog niet thuis, een vakantieganger.. zo voelde ik me. Maar nu ik de stad wat beter 'ken' (en de stad mij) begin ik in te zien hoe mooi de stad eigenlijk is, voor een stad. Het is schoon, er is geen vuiltje op straat te bekennen (afgezien van de zwervers) (en de lucht zal vast ook wel niet zo schoon zijn)en de sfeer in de stad is erg goed. Niemand bemoeit zich met een ander, en iedereen laat elkaar in zijn of haar eigenwaarde. In elke straat zijn leuke, gezellige restaurantjes te vinden en winkeltjes (of gigantische megastores, zoals Macy's)Er zijn zeker ook veel bezienswaardigheden zoals musea e.d., en die staan ook zeker nog op mijn te-doen-lijstje. Mijn favoriete gedeelte in Chicago is 'Lake Michigan'. Het meer is zo groot dat je zou denken dat het een zee is. Maar het is en blijft 'gewoon' een gigantisch meer. Als je langs het water op de boulevard loopt heb je een mooi zicht op de gebouwen van Chicago, en ik hang dan toch even de tourist uit met mijn camera...
Ook Millenium Park blijft leuk! Je ziet mensen op straat schilderen, muziek maken of eten...Die hotdogs die ze daar verkopen blijven mijn buikje in glijden.. helaas :( :)

Afgelopen weekend ben ik hier voor het eerst naar een global dance event geweest met Amanda, een meisje uit canada (het was voor 17 plussers :D ) Er draaiden verschillende dj's, het was 30 graden en de zon deed haar uiterste best om ons bruin te maken! (missie: geslaagd) Het feest was van 12.30 tot 24.00, en het was elke dollar waard! Volgend weekend ben ik, voor de amerikaanse wet, een legale 21 jarige, en ga ik de rest van de feestjes eens bekijken! Can't hardly wait!

Vandaag, 4 september, was het Labor day. Alle burgers waren vrij! En aangezien ik een amerikaanse burger ben, was ik ook vrij.. ;) Dus de trein gepakt, en weer richting de stad. Dit keer om te winkelen. Het wordt met de dag koeler, en ik heb niet genoeg dikke truien meegenomen voor in de winter... dus moest ik wel geld uitgeven (haha, eindelijk een excuus gevonden ;) ) En na weer de hele dag in Chicago te hebben rondgeshopt, gekeken en geslenterd ben ik dan nu toch echt moe en ga ik mijn bed maar eens opzoeken. (jullie staan alweer bijna op :S ) En er bestaat misschien wel een kans, wat ik dus dacht dat niet kon gebeuren, dat ik me thuis ga voelen in deze grote stad, Chicago.

Hugs and Kisses,
Do__

• 05 September 2006 - 09:07

Edwin:

he do zijn je jongens daar ook goed?? groetjes edwin evers

• 05 September 2006 - 09:55

Jo:

hee chickie!!! :)
    echt beter dat je je al steeds meer thuis begint te voelen daar in het verre chicago!!fijn om te horen :)! je eerste amerikaanse feestje heb je er dus op zitten...en het is nog bevallen ook!! goed bezig!! maar hopen dat je nog veel meer mooie feesjes mee mag maken daar, maar dat zal wel lukken aangezien je volgende week al voor 21 aangezien word!! echt goed voor elkaar hoor! haha
    en kwa weer zit het daar dus ook wel goed...hier is het nog steeds dramaaa! het is wel sinds tijden weer een beetje droog maar 20 graden vind ik maar wat koud! brrr haha
    hoe gaat het btw met je spaanse cursus??ben benieuwd..ik verwacht dan ook dat je volgende bericht in het spaans geschreven is ;) hahaha
    maar genoeg geluld..
    veel plezier met alles, geniet ervan en ik spreek je!!

Liefs, Jo

• 05 September 2006 - 12:13

Denise!!!!:

Hey Do-tje!
    Klinkt echt zo goed!! hoelaat kan ik volgende week gebakkie bij je halen? ;-)
    Nou, kan niet wachten tot ik jou kant op kan komen!!!
    Veel plezier in ieder geval enne.. gedraag je he ;-)
    Doeidoei.. kussie vanuit Atlanta!!!
    xxx

• 06 September 2006 - 13:48

Esmé:

heey meis,

Hoe is het in the USA?
    we hadden verbouwing thuis en het is heel mooi geworden.
    je krijgt trouwens de groeten van me ma en een pootje en likje van Tsjakka :P.
    ik sprak je ma net nog die belde ff.
    zijn de kids een beejte aaridg voor je :)
    en wanneer zie ik je nou op tv bij oprah winfrey?;)
    haha:D

doe je best en suc7 en ik hoor het wel van je..

dikke kusj es

• 08 September 2006 - 17:32

Annemarie:

FF een groetje en een kusje uit het saaie Veen.
    Kan jezelf dan niet een trui breien????Haha Wat ik begrijp van Goofy is dat je startproblemen had.
    Maar nu ga je lekker genieten en ik hou de aardbeienvlinder wel in de gaten. Komt toch alles goed ha ha.Ik ben eigenlijk wel stinkend jaloers op mijn wijffie het ene moment mag ik je luier verschonen en nu verstuur ik een berichtje naar jou welteverstaan naat de states.Genieten en genieten.Zal je gauw weer mailen.Love, kisses.greetings Annemarie
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 11 September 2006 - 21:27

Evenizzle_:

Heeeeeeeee lieve do, leuk je net even gesproken te hebben! Met al je leuke verhalen! Ik ga nu naar bed zoals je weet, leuk he..zo spontaan een berichtje!
    DIKKE KUS

• 17 September 2006 - 14:51

Annemarie:

Hey Do,
    Nog gefeliciteerd met mama.
    Ben gister geweest was gezellie maar laat dus een duf daggie vandaag.
    Het weer is minder in het Veen. Hoe is het weer bij jou?Gaat het scheuren in die grote bak je al goed af? Een beetje aso als ik het zo mag zeggen.Ga nu verder met duf zijn, dus een gtote knuf van ons allen. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Zo Genoeg????????????