Het gaat z'n gangetje - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Dominique Mater - WaarBenJij.nu Het gaat z'n gangetje - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Dominique Mater - WaarBenJij.nu

Het gaat z'n gangetje

Door: Do__

Blijf op de hoogte en volg Dominique

24 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Chicago

Lieve iedereen,

Weer even een berichtje vanuit het, voor jullie, o zo verre Elmhurst.

Ik ben hier nu alweer bijna 2 maanden. De tijd gaat snel. Soms even langzaam, maar meestal snel. De vakantieperiode van de kinderen is bijna voorbij, volgende week al om precies te zijn. Dat geeft mij iets meer tijd en ruimte om wat dingen voor mezelf te gaan organiseren.
Maar ook ik ga hier naar school! :) Vorige week heb ik mezelf opgegeven voor spaanse lessen. Alle au pairs moeten hier naar school. Dit in verband met ons visum. We hebben een J1 visum. Dit houdt in dat we hier in principe zijn als student, en dat we een bepaald aantal lesuren moeten volgen. Dus van maandag tot en met donderdag ben ik te vinden op de 'main campus' (college of Du Page) in Naperville. Dit is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Elmhurst. Over rijden gesproken! Mijn hostfamilie heeft 'even' een nieuwe auto aangeschaft hier. Een Chevrolet Suburban. Het is een moster van een auto, zo ontzettend groot. (Ik heb een ladder nodig om erin te klimmen)Maar rijden wil hij wel :)

Verder hou ik me bezig met het opbouwen van een vriendenkring. En het lukt al aardig. Ik heb 2 hele leuke vriendinnen, helaas gaat 1 daarvan volgende week terug naar haar thuis in Italie.
Gister ben ik mee wezen zeilen met Yvonne en een paar vrienden van haar. Ook onze buurvrouw ging mee, Karen. Samen reden we richting Lake Michigan, maar hoe verder we richting Downtown reden hoe vaster we kwamen te zitten in het verkeer, maar we waren op tijd! Er waren ongeveer 12 man aan boord. Iedereen had wijn en hapjes meegenomen, en er stond een 'gezellig' muziekje op (abba ofzo ;) ) Na aardig wat wijntjes op te hebben verlieten we eindelijk de haven en zeilden we richting Lake Michigan. Het meer was woester dan we gedacht hadden, en we vlogen alle kanten op (net als de wijn). Na drie keer een hoge golf gepakt te hebben waren we kleddernat! Toen de boot een bocht maakte kregen we de Skyline van Chicago te zien, erg mooi!
Eenmaal weer aangekomen in de haven besloten we gezamelijk nog een hapje te eten in de kantine. Daar leerde ik nog wat meer mensen kennen, en volgens hen moest ik de thunderstorm leren drinken. (dat kan nooit goed zijn dacht ik ;) ) Het drankje deed zijn naam eer aan, wat een sterk spul zeg! :D Maar in slaap vallen was die avond geen enkel punt. Heb aan dat avondje ook nog wat telefoonnummers overgehouden van mensen die me graag een keer de stad willen laten zien en me mee uit willen nemen naar clubs. Ik kan niet wachten totdat ik 21 ben!

Volgende week gaat ook mijn sportschema van start. Want leven in Amerika en niet sporten? nee, dat gaat niet. Ik groei hier bijna dicht van al dat eten. Overal zit suiker in of Extra suiker. ;) En ik ben verslaafd geraakt aan de chocolate chip cookies, ze zijn zo lekker! vooral als ze nog een beetje warm zijn. Ik eet elke avond met de familie mee, gelukkig koken ze erg lekker en eten ze gezonde dingen, anders zou het echt niet goed komen met mij! (aangezien ik een foodaddict ben)

Groetjes en knuffels voor jullie!
-xxx- Do__

• 24 Augustus 2006 - 19:55

Evenizzle_:

zozo ziet er wel woest uit hoor! Die foto's!
    Leuk!
    En leuk van al die vrienden!Doe je goeeeed :)
    Nou, zeilse en succes op school..senorita (hehe;))
    Miss you!
    Kus miss eve

• 24 Augustus 2006 - 20:04

Denise:

Hahaha, jij wordt gewoon een echt student.. pff. .kan je van mij niet echt zeggen.. volg 2.5 uur per week schildercursus tussen allemaal gezellige huisvrouwtjes..haha..
    Nou, hoop dat we snel kunnen afspreken ergens in LA of waar dan ook!!!
    Dikke kus Denise

• 24 Augustus 2006 - 21:50

Ruud:

Leuk zo'n tochtje Do, zou bijna jaloers worden en fijn dat je wat mensen leert kennen...enne..dat 21 worden komt eraan!
    Kussss

• 25 Augustus 2006 - 04:19

Chenta:

Klinkt nice do!
    Mijn avontuur zit er bijna op.
    Jij nog veel plezier.
    X

• 25 Augustus 2006 - 14:48

Jo.:

hola guapa chica!!
    ¿cómo está usted? ;)
    hmmmz Lo siento, no hablo español!! hahaha dusss....
    klink allemaal echt super chill man!!zo te horen vermaak je je wel en als je binnekort twintig bent gaan natuurlijk alle remmen los ;) haha
    maaruh...spaanse les weet je hoe leuk!!! ik ga dit jaar (als ik niet op stage ga) ook spaans volgen! kunnen we als je terug komt gezellig spaans lullen :)! haha

ciao muchacha..
    beso Jo

• 25 Augustus 2006 - 14:49

Ster:

Lieve Do, eindelijk zie ik waar je nu bent. Wat een stad en wat een land. Was het geen cultuurshock in het begin? Ik hoop dat het goed met je gaat. Goed dat je al meiden bent tegengekomen waar het mee klikt en het zou leuk zijn om die contacten uit te bouwen. En senorita, je gaat weer naar college, goed hoor!
    Ik wens je alle suc6 en een geweldige tijd. Er zal heus een mindere dag tussen zitten, maar houd dan je hoofd koel en vertrouw op jezelf. Ik denk aan je! Veel liefs van mij, Ster. xxxxx

• 02 September 2006 - 07:38

Christian:

Heej gringa,
    Vet die trip op lake michigan,mooie foto,s.Goed te horen dat het goed gaat zo zonder mij.veel plezier en dat je maar snel 21 mag worden dan he!!Ciao xxx

• 02 September 2006 - 10:04

Yvonne:

Ha die malle Do,

Leuk hoor om je zo te kunnen volgen. Moet zo lachen om de manier waarop je schrijft. Je hebt helaas geen genen van deze (ex)tante, maar je zou en dochter van me kunnen zijn (was het maar zo'n feest hihi). Of komt het doordat we beiden ondernemende types zijn en weegschaal (?). Met mij gaat alles zijn gangetje. Heb een leuke baan en ga volgende week op vakantie met Corrie naar Turkije (beesten). Dikke knuffelkus XXX