Een weekend DownTown - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Dominique Mater - WaarBenJij.nu Een weekend DownTown - Reisverslag uit Chicago, Verenigde Staten van Dominique Mater - WaarBenJij.nu

Een weekend DownTown

Door: Do__

Blijf op de hoogte en volg Dominique

01 Augustus 2006 | Verenigde Staten, Chicago

Hai there people!

Afgelopen zaterdag wilde ik het huis uit, de "buurt" verkennen. Dus ik besloot (omdat ik nog geen mensen kende) om er op uit te gaan, gezellig met mezelf! S'ochtends vroeg pakte ik de trein naar Chicago downtown, om daar eens even lekker te gaan rondslenteren op mijn slippertjes. Vanaf het station downtown naar het Millenium Park en vanaf daar naar Navi Pier. Nou, in de afstand had ik me behoorlijk vergist! Wat een gigantisch stuk slenteren was dat nog zeg, niet normaal. (Mijn voeten doen nog steeds zeer) Nu snap ik waarom alle amerikanen hier sportschoenen aan hebben (ook natuurlijk om overal sneller te voet te komen, want niets gaat hier langzaam)

Aangekomen in Millenium Park is het eerste wat je opvalt, "The Cloud Gate" Een gigantisch grote 'spiegelwolk' die de lucht en de bekende skyline van Chicago weerspiegeld. Als je verder Millenium Park in loopt zijn er in de zomer diverse activiteiten gaande. Deze dag was er een kinderconcert genaamd "The Balloon Man" en er werd aangegeven dat er s'avonds een ander gratis concert zou zijn. (Met Live Music, waar ik natuurlijk even heen wilde) Alle concerten en activiteiten zijn FOR FREE! Dat spreekt natuurlijk een hoop mensen aan, vooral ons nederlanders ;) Maar voordat het concert begon besloot ik eerst nog wat meer van de stad te gaan bekijken, dus liep ik richting Navi Pier.
Deze wandeling viel me toch even wat tegen. Met de brandende zon in mijn rug en mijn zere pootjes kwam ik halfgebakken aan op Navi Pier. Dus ik besloot om even wat te drinken te kopen, en aangezien het zo druk was, een andere keer op Navi Pier rond te gaan kijken (want ik wilde ook nog wat winkels zien, haha)
Ik stond op, sleepte mijn voeten met me mee, en liep het hele eind terug. Op Michigan avenue aagekomen (een hele grote winkelstraat) was ik van plan om mijn slag te slaan in verschillende kledingzaken, maar uiteindelijk kocht ik natuurlijk niets. (Wil geld in mijn zak houden om hier nog wat meer rond te gaan reizen in The USA) Ik keek op de klok en het was al bijna tijd voor het *remember: FREE* concert, dus weer naar Millenium Park. Just on Time! Ik keek naar de "band", ze beginnen te spelen... klassieke muziek!Was ik hiervoor helemaal terug gekomen? Ik kon dat gejengel op die harpen niet aanhoren, dus ik besloot om maar terug naar huis te keren. En dat was een goed besluit! Snel mijn bedje in, want de volgende dag zou ik naar een musical gaan met wat andere Au Pairs. Eindelijk, mensen ontmoeten!

Zondag. Samen met 3 andere Au Pairs (uit Mexico en Costa Rica) gingen we *weer* richting downtown. Dit keer om de musical "Stomp" te zien. In de trein kwamen we nog een stuk of 7 au pairs uit ons cluster (buurt) tegen. Dus met z'n 11'en liepen we richting het theater in Chicago. (eerst even wat fastfood naar binnen geschoven met de hele groep) In het theater mocht je geen foto's nemen, en het was er freezing cold! Maar de voorstelling was wel leuk. Toen deze afgelopen was wilden de meiden wel naar huis, maar eerst weer even langs de MC Donalds om een sunday ijsje te halen! Weer in onze suburb aangekomen vroeg 1 van de meiden of ik bij haar wilde komen eten, en natuurlijk zei ik ja :)
Ze maakte een recept uit Costa Rica, Bonen met ei erdoorheen, klinkt raar, maar het was zo lekker! Deze dag heb ik eindelijk wat mensen leren kennen, daar ben ik echt zo blij om! Nu hoef ik geen hele gesprekken meer met mezelf aan te gaan ;) En tot op de dag van vandaag zit ik nog steeds vol van het eten wat ik allemaal op deze dag op heb.

Tussen mij en mijn hostfamilie klikt het ook nog steeds erg goed, net als met de kinderen. Ik denk niet dat ik een beter gezin had kunnen treffen om dit jaar bij door te brengen. Deze week gaan ze op vakantie naar Spanje, dat betekend dus dat ik het huis voor mezelf heb de komende anderhalve week! :)

Ik mis jullie nog steeds allemaal! En ik zal jullie missen tot op de dag dat ik terugkom, I promiss :). En 1 persoon in het bijzonder natuurlijk ;)

Kus Do__

*Finally, my days are gettin' better*

• 01 Augustus 2006 - 08:16

Opa Van Schoonhoven:

Hallo Dominique,
    leuk om weer wat van je te horen meis. Ja ja, de afstanden daar verkijk je je op he? Fijn dat het goed met je gaat en het zal inderdaad fijn zijn als je wat kennisen op doet want hoe goed je het daar ook hebt, alleen is maar alleen he?
    Ik vind je site geweldig en leuk al die foto's.
    Het doet me weer aan mijn eigen jeugd denken toen ik half noord Amerika ben door gelift.Van Baltimore via Pensylvenia en Maryland naar New York(all the way hitchhiking)
    Nou Do we wachten met spanning op je volgende verslag en wensen je het allerbeste.
    Groeten en kisses van oma en mij.
    Opa.

• 01 Augustus 2006 - 10:37

Gilbert:

Heej, do!! zo te horen heb je t goed getroffen. en aan dat dik grote huis te zien, is het geen low class gezinnetje. In iedergeval genoeg ruimte, om all je nieuwe vriendinnetjes deze week langs te laten komen voor een ''hous party''
    Suc6 daarow,
    kus, Gilbert!

• 01 Augustus 2006 - 13:33

Hugo:

Heeeej Do! leuk bericht. klinkt allemaal erg vet, moet ik zeggen. Ook relax dat je nu wat lotgenoten hebt gevonden waar je mee kan praten. Nou ik spreek je wel weer! Kus Hugo

• 02 Augustus 2006 - 09:38

Stef:

He Moppie,

Gaat alles goed daar? Ik denk t wel..

A wish come true, of niet? Maar je mist je ventje denk ik wel..

Nou meid we gaan wel snel even mailen, dan weten we allebei hoe het met elkaar gaat.

Ik spreek je snel! Succes daar! XxxStef

• 03 Augustus 2006 - 16:08

Eric:

Hoi Do erg leuk je eigen site en leuk om zo en beetje op de hoogte te blijven duss.
    Maar ik hoorde zojuist van Yvonne dat jij deze site hebt duss ga ik vaak kijken ok?
    Verder heel veel liefs Eric xxx

• 03 Augustus 2006 - 16:28

Michiel:

Hi there causin!

How's life in Chicago at the moment? I just read your story about walking through downtown chicago and also all your pics, which are nice from you and your kids.
    Have a good time and take care!
    love, Michiel

PS: Your new car is big enough for a day shopping I Guess ;)

• 03 Augustus 2006 - 18:52

Sarah:

Do ik krijg gewoon kippenvel als ik je verhalen lees en die foto's! geniet er maar van ik hoop dat ik ooit daar zelf zit!

xxx

• 04 Augustus 2006 - 11:04

Chenta:

Eey do

Beter dat je t naar je zin hebt en dat wat mensen hebt leren kennen.
    Want gesprekkken met jezelf.... ik weet hoe vermoeiend jij kan zijn.

X Chenta